Новини

Кваліфікаційні центри – шлях до підтвердження професійної кваліфікації.

(Про виконання листа Державного центру зайнятості від 16.12.2021 №3551/41-21) Прискорення стійкого економічного зростання є однією з важливіших складових відновлення України. Його досягнення неможливе без достатньої кількості кваліфікованих спеціалістів в усіх галузях економіки.

Підготовкою необхідних спеціалістів з числа дорослого населення -завдання центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

Для реалізації цієї мети а також здійснення оцінювання і визнання навчання осіб, зокрема здобутих шляхом неформальної чи інформальної освіти, присвоєння або підтвердження професійних кваліфікацій, визнання професійних кваліфікацій, здобутих в інших країнах Державним центром зайнятості ведеться робота щодо набуття центрами професійно-технічної освіти державної служби зайнятості статусу кваліфікаційних центрів.

Присвоєння професійної кваліфікації – після навчання в закладі освіти через кваліфікаційний центр та створення реального реєстру професійних кваліфікацій є одними з важливих завдань Плану відновлення України у сфері освіти.

Для його реалізації Національне агентство кваліфікацій, на яке покладено функції з реалізації державної політики у сфері кваліфікацій, проводить підбір кандидатів у експерти із акредитації кваліфікаційних центрів.

Для цього розроблені чіткі вимоги до експертів та система навчання кандидатів через спеціальні вебінари. На кожному з онлайн-занять ТОП-спікери, визнані науковці та практики своєї справи діляться зі слухачами теоретичними знаннями та унікальним досвідом у сфері Національної системи кваліфікацій. Після проходження навчання кандидати складають теоретичне та практичне тестування за підсумками якого Національне агентство кваліфікацій приймає рішення про включення до Реєстру експертів із акредитації кваліфікаційних центрів.

Протягом останніх років до Реєстру включені понад ста осіб, серед яких, зокрема, і співробітник Одеського ЦПТО ДСЗ, викладач І категорії А.І. Златов.


Запрошуємо на навчання

Сьогодні Одеський ЦПТО ДСЗ – це один з найбільш сучасних навчальних закладів професійної освіти в Україні, в якому можна навчатись, підвищувати кваліфікацію за 32 професіями та близько 50 напрямками курсів цільового призначення.

І на цьому ми не зупиняємось, а впевнено крокуємо ВПЕРЕД!

Одеський центр професійно-технічної освіти

За більш детальною інформацією звертайтесь
за телефонами нижче або приходьте.

Приймальня: тел. (048) 705-44-05 факс (048) 705-44-01 Секретар навчальної частини: тел. (048) 705-44-11
mail@profcentre.odessa.ua
м. Одеса, вул. І. Рабіна 18а
понеділок-четвер, 8:00-17:00 п'ятниця 8:00-15:45 субота-неділя вихідні