Новини

Педагогічна нарада

28 липня відбулась педагогічна нарада колективу ДНЗ «ОДЕСЬКИЙ ЦПТО ДСЗ»

Першим доповідачем був директор Роман Саржинський, який підвів підсумок роботи за І півріччя 2022 року та відзначив, що основним завдання центрів професійно-технічної освіти державної служби зайнятості є підготовка необхідних спеціалістів з числа дорослого населення.

З початку року навчальним закладом було заплановано здійснити навчання 4585 слухачів , станом на 1.07.2022 р. пройшло навчання -2227 слухачів, що становить 49.5% від запланованої кількості слухачів на рік. Не зважаючи на становище в нашій країні, навчальний заклад дотримується свого курсу, направленого на підтримку громадян які прагнуть працювати заради підтримки нашої держави.

Прискорення стійкого економічного зростання є однією з важливіших складових відновлення України. Його досягнення неможливе без достатньої кількості кваліфікованих спеціалістів в усіх галузях економіки. Рівень працевлаштування слухачів після навчання складає близько 70 % .

Але для надання якісних освітніх послуг виникає потреба професійного зростання яка зумовлена самою специфікою педагогічної діяльності, реаліями й тенденціями неперервної освіти, що пов’язано з мінливими умовами педагогічної праці. Тому педагогічні працівники нашого центру пройшли курси підвищення кваліфікації у дистанційній формі під керівництвом досвідчених фахівців з НМЦ ПТО ПК ІПП у Хмельницькій області та отримали 21 свідоцтво про вдале завершення.

Також за підтримкою державної служби зайнятості наші викладачі пройшли онлайн-курс «Цифрові навички для освітян», що надало змогу опанувати навички роботи в різних освітніх платформах. створення, оновлення та цифровізацї навчально-методичного забезпечення за ліцензованими професіями, удосконалення навчально-методичної документації щодо забезпечення освітнього процесу.

ДНЗ «ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО ДСЗ» не зупиняє процес неформального оцінювання майстерності кухарів, які не мають документа державного зразка про професійну освіту, але мають значний практичний досвід роботи в даній сфері. Так, за І півріччі 2022 року пройшло оцінювання - 13 осіб.

Важливим напрямком роботу у 2022 році було активізація роботи щодо співпраці з Національним Агентством Кваліфікацій та отриманню статусу «Кваліфікаційного центру». Тому відповідно наказу «Про акредитацію кваліфікаційного центру» на базі ЦПТО створено робочу групу, яка у найближчий час повинна розробити контрольно-оцінювальні матеріали для оцінювання стану теоретичної та практичної підготовки здобувачів для присвоєння/підтвердження професійної кваліфікації з професії «Електрогазозварник», провести апробацію та складання звітів про апробацію контрольно-оцінювальних матеріалів, виконання оцінювання валідності банку тестових завдань в період з 4 по 15 серпня у групі №10-22 за професією «Електрогазозварник».

Серед планів роботи на ІІ півріччя 2022 року, головними є:

1. Розпочати роботу по затвердженим професійним стандартам за професіями:

  • «Токар»;
  • «Кондитер»;
  • «Оператор з обробки інформації та програмного забезпечення»,
  • по яким, в подальшому, планується здійснювати присвоєння/підтвердження професійних кваліфікацій в кваліфікаційному центрі.

2. Розширення переліку платних послуг.

3. Розширення бази для дуального навчання.

4. Збільшення методичних розробок педагогічних працівників.

Голови методичних комісій звітували за роботу своїх комісій за 2021 рік.

Методист Владислава Василинич освітила стан виконання навчальних планів і програм та рівень викладання предметів загальнопрофесійної та професійно-теоретичної підготовки.

Щодо перенесення атестації педагогічних працівників ДНЗ «ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО ДСЗ» у 2022 р. доповідала Юлія Назаренко, заступник директора з МР.

А також провідний інженер з охорони праці Михайло Фандєєв в котре наголосив на заходах безпеки та діях працівників ДНЗ «ОДЕСЬКИЙ ЦЕНТР ПТО ДСЗ» під час повітряної тривоги.


Запрошуємо на навчання

Сьогодні Одеський ЦПТО ДСЗ – це один з найбільш сучасних навчальних закладів професійної освіти в Україні, в якому можна навчатись, підвищувати кваліфікацію за 32 професіями та близько 50 напрямками курсів цільового призначення.

І на цьому ми не зупиняємось, а впевнено крокуємо ВПЕРЕД!

Одеський центр професійно-технічної освіти

За більш детальною інформацією звертайтесь
за телефонами нижче або приходьте.

Приймальня: тел. (048) 705-44-05 факс (048) 705-44-01 Секретар навчальної частини: тел. (048) 705-44-11
mail@profcentre.odessa.ua
м. Одеса, вул. І. Рабіна 18а
понеділок-четвер, 8:00-17:00 п'ятниця 8:00-15:45 субота-неділя вихідні